Using Ref sequence in "Assemble in Groups"

Find answers to common questions for CodonCode Aligner and the Aligner License Server

Using Ref sequence in "Assemble in Groups"

Postby jt-umdnj » Thu Jan 24, 2013 12:38 pm

Hi,
I've been trying to align a set of sequences to a reference sequence using "Assemble in Groups", but I can't get it to work the way it does in the online tutorial. I've used "Make Reference Sequence" to designate the reference sequence. I've tried both 1) selecting the unassembled sequence folder then doing assemble in groups and 2) selecting the whole set of sequences, including the reference, then doing assemble in groups. In both cases, the contigs are formed in groups, but the reference sequence is ignored; the contigs wind up in different orientations. Any idea what I might be doing wrong? I'm using version 4.0.4
Thanks,
Jim
jt-umdnj
 
Posts: 2
Joined: Wed Jan 09, 2013 5:22 pm

Re: Using Ref sequence in "Assemble in Groups"

Postby Nina Schweikardt » Wed Feb 06, 2013 3:47 pm

Hi Jim,

To align sequences to a reference sequence please use "Align in Groups" instead of "Assemble in Groups". This feature is available from the "Contig" menu -> "Advanced Alignments" -> "Align in Groups...". Assemblies are generated without a reference sequence in CodonCode Aligner, alignments use a references sequence.

Please note also that there are two different preference panels for alignments and assemblies if you change the assembly / alignment parameters.
Nina Schweikardt
 
Posts: 8
Joined: Mon Jan 26, 2009 3:34 pm


Return to Support & Questions



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron